1.     What is the disadvantage of the participative style of leadership?
ANSWER: Time consuming
2.     What type of environment refers to the organizational activities within a firm that surround decision making?
ANSWER: Internal Environment
3.      When the decision-maker is able to assign probabilities to the various events, the use of probabilistic decision rule called __________ become possible? 
ANSWER: Bayes Criterion
4.     What is sometimes referred to as “the heart of all the management functions”? 
ANSWER: Decision Making
5.     When structuring an organization, the engineer manager must be concerned with the process of assigning various degrees of decision – making authority to subordinates. This refers to __________.
ANSWER: Delegation of Authority
6.     What are the two different approaches in solving problems?
ANSWER: Quantitative evaluation and Qualitative Evaluation
7.     To help the engineer manager motivate his peers, he may apply a motivation model based on the assumption that an individual will work depending on his perception of the probability of his expectations to happen, this theory is known as
ANSWER: Expectancy Theory
8.     In an organization or corporation, a person who occupies a higher position has what type of power over persons in lower positions?
ANSWER: Legitimate Power
9.     What style of leadership should the engineer manager use when his unit is manned by professionals?
ANSWER: Free-rein Leadership
10.   When there is an unexplained decline revenues and profits in the company, it is a sign that the engineer manager 
ANSWER: has inadequate control
11.   What type of control measure is undertaken if the engineer manager gathered information about a completed activity and evaluation and steps for improvement are derived?
ANSWER: Feedback control
12.   Motivating workers through rewards, the engineer manager must identify the rewards as either 
ANSWER: extrinsic or intrinsic 
13.   “A satisfied employee is motivated from within to work harder and that dissatisfied employees is not self-motivated”. This is the indication of the following theories?
ANSWER: Herzberg’s Two Factor Theory
14.   To determine a qualified applicant, the engineer manager will subject the applicant to psychological test. What type of psychological test is used to measure a person’s capacity or potential ability to learn?
ANSWER: Aptitude test
15.   What type of authority is usually given to most budget officer in an organization?
ANSWER: Functional Authority
16.   Which organization structure is considered to be the most effective in smaller firms or single-business firms?
ANSWER: Functional Organization
17.   What is the keystone of professional conduct?
ANSWER: Integrity
18.   Forms a moral philosophy which constitutes the foundation of ethics.
ANSWER: Honesty, justice and courtesy
19.   The term ICT stands for ____________.
ANSWER: Information and Communications Technology
20.   The members of the board must be citizen and resident of the Philippines for at least _____ consecutive to his/ her appointment.
ANSWER: 5
21.   Be in active practice of electronics profession for at least _____ consecutive years prior to his/her appointment.
ANSWER: 10
22.   Under percent method in computing professional fee. What is the minimum design fee, under Group II complexity of requirements?
ANSWER: 8% of the cost but not less than P6000
23.   Under percent method in computing professional fee. What is the minimum design fee, under Group III complexity of requirements?
ANSWER: 6% of the cost but not less than P3000
24.   Under unit cost method, professional minimum fee of ___________ detached power supplies of the system.
ANSWER: P1000
25.   The electronic designer will furnish how many sets of drawing specifications and other contract documents? 
ANSWER: 5
26.   For electronics design jobs, using cost plus reasonable profit method, the percentage the designer get from the client should not be less than __________ of the profit cost.
ANSWER: 25%
27.   When equal yet opposite forces is applied on an object in a different line of action, the object is said to be undergoing __________. 
ANSWER: shear
28.   What was changed in the object when it undergoes shear?
ANSWER: shape
29.   What physical property of a material refers to the highest potential difference (voltage) that an insulating material of given thickness can withstand for a specified time without occurrence of electrical breakdown through its bulk?
ANSWER: dielectric strength
30.   It is the mechanical property of a material that has a resistance to plastic deformation
ANSWER: hardness
 
 

No comments:
Post a Comment